Cheesecake Keto este recomandat persoanelor care vor să țină o dietă ketogenică, dar, fiind un preparat foarte gustos și sănătos, acest desert poate fi consumat de oricine.
Rețeta de Cheesecake Keto este permisă din a două luna de dietă ketogenica. Și mai important, rețeta de cheesecake keto nu conține brânză proaspătă, cu un conținut important de carbohidrați, ci doar elemente compatibile în dieta keto.
Dieta ketogenică implică un aport mare de grăsimi, mediu de proteine şi foarte scăzut de carbohidraţi, fiind folosită în special în scop medical. În dieta ketogenică accentul este pus pe alimentele bogate în grăsimi şi pe vegetalele cu puţini carbohidraţi.
Dieta ketogenică este foarte specifică şi restrictivă, deci ar trebui urmată doar după un control medical amănunţit şi numai cu acordul medicului. Cu toate acestea, rețeta de cheesecake Keto poate fi preparată de oricine, fiind un produs delicios și sănătos.
Se preâncalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Se topește untul. După ce s-a topit, se adaugă făină de migdale și se amestecă bine, până când se obține un aluat de consistență medie. Se ia câte o porție mică și se așază pe fundul formelor de mini brioșe, apoi se apăsa bine că să formeze o bază pe fundul formei.
Cu ajutorul unui mixer de bucătărie se amestecă cremă de brânză, ouăle, splenda și extractul de vanilie, până când se obține un amestec omogen. Se toarnă amestecul de brânză, ouă și splenda până aproape de marginea de sus a fiecărei forme de cheesecake.
Se introduce tavă la cuptor și se lasă la copt timp de 15-17 minute, până când cremă de brânză începe să capete o tentă ușor maronie. Se scoate tavă de la cuptor și se lasă să se răcească complet, apoi se pot consumă.
Citește și: DIETA DANEZĂ. MENIU, RISCURI ȘI MENȚINERE CU DIETA DE SLĂBIT DANEZĂ
Cheescake keto se poate face foarte simplu, fără coacere, cu ajutorul unei mici cantități de gelatină.
Pentru bază, se amestecă ingredientele și le-am presat pe fundul unei forme de tort cu pereți detașabili cu diametru de 20 ml. Se pune în frigider compoziția pentru a se stabiliza și se face crema . Așezați folie alimentară pe în tavă de tort înainte de a așeza bază, pentru a putea transfera tortul pe un platou după închegare. Pentru cremă, se amestecă toate ingredientele în cuvă mixerului, cu excepția zmeurei. Se toarnă compoziția peste bază de migdale și se bagă iarăși la frigider, câteva ore. Se face un piure de zmeură pe care il torni peste compozită de cheesecake keto deja întărită și se introduce iarăși la frigider.
Citește și: CE ALIMENTE RECOMANDĂ MEDICII PENTRU PREVENIREA CANCERULUI?